Nieuws

14 december 2016

Aanvullende verzekering voor de tandarts kiezen? 9 tips!

Veel mensen verzekeren zich aanvullend voor tandartskosten. Het aanbod aan verzekeringen is dan ook groot. Om u te helpen een gedegen keuze uit dat aanbod te maken, zetten we negen tips op een rij.

 

  1. Zeg uw oude verzekering pas op als u zeker weet dat u bij uw nieuwe verzekeraar geaccepteerd bent.
  2. Kijk goed welke behandelingen uw aanvullende verzekering precies vergoedt en tot welk bedrag per jaar.
  3. U hoeft een basis- en aanvullende verzekering niet bij dezelfde verzekeraar af te sluiten. Pas wel op voor dubbele administratie- en/of poliskosten.
  4. De meeste verzekeringen vergoeden maar een bepaald bedrag aan mondzorg per jaar; ga daar slim mee om.
  5. Wisselt u van zorgverzekeraar, controleer dan of dit gevolgen heeft voor de vergoeding van behandelingen bij uw eigen tandarts.
  6. Soms kunt u pas na enkele jaren verzekerd te zijn vergoedingen krijgen voor bijvoorbeeld een beugel.
  7. Vergelijk ieder jaar de polisvoorwaarden van uw verzekering met die van het jaar ervoor. Er verandert regelmatig iets.
  8. Overleg met uw tandarts welke behandelingen hij het komende jaar voorziet; stem daar uw verzekering op af.
  9. Het eigen risico geldt alleen in de basisverzekering, niet voor aanvullende verzekeringen.

Niet vergeten: mondzorg voor kinderen tot 18 jaar zit in de basisverzekering (behalve beugels, kronen en implantaten)!

 

Meer weten? Kijk op www.allesoverhetgebit.nl

Lees verder
14 december 2016

Hoe houdt een schone mond je gezond?

Het wordt steeds duidelijker dat gezondheidsproblemen hun weerslag hebben op tanden en tandvlees, en andersom hebben gebit- en tandvleesproblemen een nadelige uitwerking op de rest van de gezondheid. Belangrijk dus om je mond gezond te houden. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

“Net als een ziekte aan elk ander orgaan, kan een ziekte in je mond effect hebben op je totale gezondheid. Een chronische ontsteking in je mond is vergelijkbaar met reuma of een chronische darmontsteking”, zegt Bruno Loos, hoogleraar parodontologie aan het Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Hij is gespecialiseerd in ziekten aan het tandvlees. “Het lichaam reageert over het algemeen op tandplak met een beschermende ontstekingsreactie die ervoor zorgt dat de bacteriën in tandplak geen schade kunnen aanrichten”, legt hij uit. “Bij sommige mensen werkt dit echter verkeerd en leidt tot een overdreven ontstekingsreactie met schade aan eigen weefsels.”

 

Lees hier het hele artikel op NRC

Lees verder
10 november 2016

Rimpels maar wel rechte tanden

Volwassenen kiezen vaker voor een beugel om rechte tanden te krijgen. In orthodontiepraktijken is inmiddels de helft van de patiënten ouder dan 18 jaar. ,,Ik heb spijt dat ik het niet eerder heb gedaan.” 

 

Ronald Schoorlemmer (48) besloot, na jaren twijfel, te kiezen voor een beugel. ,,Mijn hoektanden begonnen steeds meer uit te steken. Op een gegeven moment kreeg ik een fietsongeluk, ik was vol op mijn gezicht gevallen. In eerste instantie leek er niets aan de hand, later bleek dat mijn voortanden meer naar binnen waren gaan staan, dus mijn hoektanden staken nog opvallender uit. Ik ergerde me steeds meer aan die scheve tanden, maar ik wilde geen beugel. Daar vond ik mezelf te oud voor. Tot ik de vrouw van een van mijn beste vrienden opeens met een beugel zag lopen. Ze is van mijn leeftijd. Dat was het moment waarop ik dacht: ‘nu moet ik doorpakken’. Nu twee jaar investeren, dan heb ik er nog hartstikke lang profijt van.’’

Lees verder